Aikamme eufemismeja... eli mitä sanat TODELLA tarkoittavat

Sanojen käyttö helpottuu mukaan liitettyjen esimerkkilauseiden avulla.

Tämän sivun laatija PANU ottaa toki vastaan ehdotuksia muiltakin.


aprikoosi vittu. Voi aprikoosi, sanoi Lapin maaherra.
erotiikka pornografia, promiskuiteetti ja prostituutio. Yrityksemme toimialana on erotiikkateollisuus. Tarvitsemme palvelukseemme jatkuvasti uusia nuoria naisia.
feministi luonnevikainen, alkoholisoitunut miesvihaajanainen (ideasta kiitos S.V:lle)
globalisaatio kaikkien kahvinjuojien siirtyminen pannunhuuhteluveden makuiseen laihaan litkuun, koska (ja vain siksi että) se on amerikkalainen standardi
holhous lähimmäisenrakkaus, välittäminen, yhteisvastuu, huoli toisten hyvinvoinnista. Valtiovarainministeriöstä sanotaan:Valtion harjoittama holhous on kerta kaikkiaan sopimatonta. Nälkäänäkevien, työttömien ja asunnottomien tulee kantaa vapaasti tekemänsä valinnan väistämättömät seuraukset.
holhousvaltio demokraattinen valtio, joka huolehtii kansalaistensa hyvinvoinnista
indigolapsi lapsi, jota tieten tahtoen kasvatetaan häiriköksi. Jos vanhemmat käyttävät lapsestaan tätä termiä, lapsi tulee rutiinitoimena ottaa huostaan.
inkeriläinen venäläinen siirtolainen
isänmaallinen väkivaltarikollisuuteen taipuvainen, yhteiskuntarauhan horjuttamiseen ja muiden ihmisten kansalaisoikeuksien riistämiseen pyrkivä; (syyskuusta 2001 alkaen myös:) Yhdysvaltoja kritiikittömästi ihaileva.
isänmaallisuus väkivaltarikollisuus, johon liittyy aktiivinen pyrkimys yhteiskuntarauhan horjuttamiseen ja muiden ihmisten kansalaisoikeuksien riistämiseen; (syyskuusta 2001 alkaen myös:) Yhdysvaltojen kritiikitön ihailu.
kannustaminen nälkiinnyttäminen: Kannustava sosiaaliturva.
kansa (äärioikeistolaisten sirpaleryhmien kielenkäytössä:) asianomaisen oikeistolaisen populistiryhmittymän kaikki kaksi kannattajaa. Kyllä kansa tietää. Suomi nousee - kansa yhdistyy.
kohtalokas nainen luonnevikainen hutsu
konservatiivi henkilö, joka hetkellisten, itsekkäiden intressiensä vuoksi on valmis loukkaamaan ja halveksimaan ikuisia yleisinhimillisiä arvoja
kykypuolue keskinkertaisuuksien ja myötäilijöiden eduista huolehtiva poliittinen painostusryhmä
lahjakas varakas, rikas, ylempään sosiaaliryhmään kuuluva, erityisesti koulutuspoliittisena terminä: eliittikouluja lahjakkaille, ts. rikkaille. Sana viitannee vanhemmilta saatuihin rahalahjoihin.
liberalismi heitteillejättö, piittaamattomuus ja yhteisvastuuttomuus (poliittiseksi vakaumukseksi naamioituna)
maanpuolustushenki sotahulluus
monikulttuurin kritiikki rasistiseen väkivaltaan yllyttäminen
naisvihaaja mies, joka rohkenee väittää, että Piitu Kauppi ei ehkä ole sorrettu eikä syrjäkylän aikamiespoika sortaja
pikaromanssi sukupuoliyhdyntä erityisesti julkisuuden henkilöiden välillä: Valokuvamalli X:n ja jääkiekkoilija Y:n kuuma pikaromanssi.
profeministimies 1) mies, joka yrittää epätoivoisesti iskeä yliopistotyttöjä muttei osaa käyttäytyä diskossa 2) matelijan ja nilviäisen risteytyksenä syntynyt olento
psykometria moniongelmaisten, masturbatorista seksuaalielämää harjoittavien ahdistuneiden luonnontieteilijä- ja teekkarinörttien matemaattinen menetelmä todistaa itselleen olevansa edes älykkäitä
rakastella olla sukupuoliyhdynnässä satunnaisen tuttavuuden kanssa, yl. ilman kondomia. Nuori neiti M. L. O. voi sanoa esimerkiksi:Maanantaina mä rakastelin Jumpen kaa, tiistaina mä rakastelin Kolden kaa, keskiviikkona mä rakastelin korisjoukkueen Johnnyn kaa, torstaina mä rakastelin Kultsin kaa, perjantaina mä rakastelin Unskin kaa ja lauantaina mä kokeilin Kiken kaa milt tuntuu rakastella toisen kiltsin kaa.
rakkaus seksuaalisuus
sinkku1)onanisti; 2)seksuaalisesti holtiton henkilö
Skepsis ry. joukko oikeistolaisia insinöörejä, jotka pilkkaavat vihreiden, maailmanparantajahörhöjen ja perheenäitien New Age- ja horoskooppiharrastuksia, mutta pitävät psykometrian ja sosiobiologian epätieteellisyyden kritisointia "politiikkana" eivätkä siis "sitoutumattomana" järjestönä uskaltaudu moiseen
sosiobiologia natsismi
suvaitsevainen yliopistotyttöjen suosimia muoti-ilmiöitä kritiikittömästi kannattava: Olin aina pitänyt Takaräkälän Ylioppilaslehteä suvaitsevaisena julkaisuna, mutta suuren huumekeskustelun yhteydessä se suostui painamaan jopa hasiksen laillistamista vastustavia kannanottoja. (Huom: tämä ei ole panettelua. Viittaan Turun Ylioppilaslehteen keväällä 2000 ja erään neitokaisen puheenvuoroon.)
suvaitsevaisuus yliopistotyttöjen suosimien muoti-ilmiöiden kritiikitön kannattaminen
syrjäytynyt syrjäytetty (ehdotti S.V.)
Taiteiden yö juopottelun, pirstottujen pullojen, kadulle virtsaamisen ja katuväkivallan yö. Vrt. myös Kristalliyö (Saksassa 1938).
teekkarihuumori kaikki ne typerät nulikkamaisuudet, joita teekkarit tekevät kerran vuodessa avoimesti ja joita heidän loppuosa vuodesta pitää harrastaa salaa ja häpeillen. (Tämä EI ole minun keksintöni: siteeraan muistista, ja myönnän määritelmän keksijälle varmasti hänelle kuuluvan kunnian, jos hän ilmoittautuu.)
terroristi henkilö, joka järkyttää yhteiskuntarauhaa syyllistymällä syvästi laittomiin ja moraalittomiin tekoihin, kuten vahingontekoon, sabotaasiin, joukkomurhiin tai suuren johtajamme, aurinkoisen isämme Paavo Lipposen kanssa eri mieltä olemiseen.
tiukkapipo henkilö, joka ei ole suvaitsevainen, ks. yllä. X on tosi tiukkapipo. Se ei juo viinaa, eikä sille kelpaa suomalaisten seura, vaan se veljeilee joidenkin vitun muslimien kanssa.
tosimies vaimonhakkaaja, alkoholisti, kapakkatappelija, väkivaltarikollinen tai kaikkia näitä yhdessä (idean antoi S.V.)
tyttöenergia nuorten naisten taipumus sellaiseen typerään, vastuuttomaan, muista ihmisistä piittaamattomaan ja itsetuhoiseen käytökseen, jota nuorilla miehillä pidetään todisteena miessukupuolen synnynnäisestä ja parantumattomasta epäkypsyydestä
työelämän jousto orjatyön teettäminen (copyright S.V.)
uusperhe rikkinäinen koti (copyright S.V.)
vahva nainen pikkutytön tasolle jäänyt kiukuttelija ja jalanpolkija (määritelmästä kiitos Tommi Perkolalle)
vapaakauppa protektionismin kieltäminen sellaisilta mailta, jotka eivät ole rikkaita ja hyvinvoipia
vapautunut vastuuton. Vapautunut alkoholipolitiikka maksakirroosin edistäminen. Vapautunut seksuaalielämä immuunikatotartunnan kärkkyminen ehdoin tahdoin. (Ideasta kiitos Susanna Viljaselle)
viinikulttuuri maksakirroosi ja vastasyntyneiden alkoholivauriot