ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

translated by Christina Pantazi

Αυτό είναι το επίσημο site της ομάδας Paltalk >> Avvlì Grika <<, η γλώσσα του web site είναι η γραικάνικη γλώσσα που ομιλείται στο Σαλέντο (Νότια Ιταλία)

Το Paltalk είναι ένα πρόγραμμα που επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα σε άτομα όλου του κόσμου. Το πρόγραμμα "client" Paltalk μπορεί να το κατεβάσει κανείς δωρεάν και βρίσκεται στη διεύθυνση www.paltalk.com. Εφόσον έχει κατεβεί το πρόγραμμα και έχει ξεκινήσει η εγκατάστασή του, θα πρέπει να συμπληρωθούν κάποια έντυπα on-line για να αποκτήσετε την εγγραφή και ως εκ τούτου την πρόσβασή σας στο δίκτυο Paltalk.

Απ’ τη στιγμή που θα εγγραφείτε θα μπορείτε να συνδέεστε με το nick-name σας, ψευδώνυμό με το οποίο θα αναγνωρίζεστε. Θα είναι δυνατό να επικοινωνείτε κατ’ ευθείαν με τους φίλους σας οι οποίοι επίσης έχουν το Paltalk (θα γνωρίζετε πάντα αν το χρησιμοποιούν) Αλλά κυρίως θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα ελληνόφωνα chat-rooms γραικάνικης γλώσσας του Paltalk όπου θα υπάρχουν ομάδες συζήτησης όχι μόνο μέσο πληκτρολογίου αλλά μικροφώνου και βιντεοκάμερας.

Γι’ αυτό το Paltalk είναι το κατάλληλο μέσο για να εξασκήσει κανείς την γραικάνικη γλώσσα μας που εξαφανίζεται. Θα μπορείτε ν’ ακούτε με τα ίδια σας τα αυτιά τη γραικάνικη να ομιλείται και να παρεμβαίνετε κι εσείς οι ίδιοι στη συζήτηση (Ποτέ φόβος! Όλοι κάνουμε λάθη!).

Η ομάδα>>  Avvli' Grika<< είναι αφοσιωμένη στη γραικάνικη γλώσσα, θα τη βρείτε στην κατηγορία"By language: Europe" και ανοίγει μία φορά την εβδομάδα. Για την ώρα το καθορισμένο ραντεβού είναι κάθε παρασχευή στης 21.30 ώρα Ιταλίας. Την Ελληνόφωνη ομάδα θα τη βρίσκετε μόνο αν είναι ανοιχτό.

Σημαντικό: Για να αποφευχθεί η ομιλία άλλων γλωσσών και συγχρόνως να γίνει αποδεκτός και να συμμετέχει στη συζήτηση όποιος δεν γνωρίζει την γραικάνικη γλώσσα, έχουμε συμφωνήσει σε αυτόν τον κανόνα:

Τα άτομα που μιλούν με μικρόφωνο πρέπει αποκλειστικά να μιλούν στα γραικάνικα (όχι ιταλικά, ούτε νεοελληνικά ούτε και άλλες γλώσσες) Για όσους δεν μιλούν γραικάνικα μπορούν να γράψουν στη γλώσσα που επιθυμούν όμως μόνο μέσο πληκτρολογίου.

Λοιπόν, τι περιμένετε τώρα για να κατεβάσετε το Paltalk και να μπείτε κι εσείς στην συζήτηση;

Συμβουλές για την εγγραφή στο Paltalk:

-          Αποφύγετε να είσθε πολύ ειλικρινείς και να δίνεται οποιαδήποτε πληροφορία σας ζητούν.

-          Θα σας ζητήσουν κάποια ενεργή διεύθυνση e-mail, θα σας συμβουλεύαμε να μην δώσετε την πρωταρχική σας διεύθυνση μα κάποια δευτερεύουσα ή ακόμα καλύτερα διεύθυνσης κοινοτικής χρήσης για το σκοπό αυτό (πιθανότατα να σας στέλνουν προπαγάνδες).

 

We are looking for volunteers who can translate from Italian to English or Greek. Please contact team@grikamilume.com, we need your help! 

Γυρίστε στην αρχική σελίδα

 

HOME

Sito internet del gruppo Paltalk >> Avvlì Grika <<
Web master: Francesco Penza

1