JackinKako

Prejšnja stran


KOLIKO JE "NORMALNO"?

"Normalno" je kolikor ti paše. Ne moreš ostati brez semena (tako kot ne boš ostal brez sline). Lahko se ti zgodi, da bo penis od premočnega drgnjenja malce otekel in rdeč. To je normalno, isto se zgodi tudi z drugim delom telesa, če ga preveč drgneš. Nekateri masturbirajo nekajkrat dnevno, drugi enkrat na dan, tretji enkrat tedensko, nekateri nekajkrat na leto ali pa sploh ne (ti so zelo redki). Najstniku ali mlademu moškemu pa se je zelo težko zadrževati.

JE MOJ PENIS DOVOLJ VELIK?

Seveda je! Ne glede na velikost, doživiš lahko krasne trenutke med masturbiranjem. Veliko najstnikov je zaskrbljenih, če imajo dovolj velikega, še posebno, če niso videli drugih penisov. Počutijo se negotovo v kopališčih in skupinskih tuših (recimo tuširanje po ukvarjanju s športom), še posebej, če imajo drugi večje spolne organe. Naj poudarim, da je velikost penisov, ki niso v stanju erekcije, zelo različna. Velik penis, ki "tleska" okoli, ko oseba hodi, in manjši, čokati penis, sta lahko v stanju erekcije popolnoma enaka. Zato se ne živciraj, tako ne moreš nič narediti, kolikor bo zrastel bo zrastel :).

Kakšno je povprečje? Večina odraslih moških ima penise (ko so "trdi") velike med 15 in 18 cm, merjeno od osnove (tam kjer raste dlaka). Če si še mlajši najstnik, potem boš (in tvoj "kolega") vsekakor še zrastel. Običajno pa se rast konča pri 16. ali 17. letih.

KAKO MASTURBIRATI?

Mnogi odkrijejo masturbiranje po naključju, ko so si nekoč drgnili penis in jim je tako prijalo, da niso končali dokler jim ni "prišlo". Vendar pa obstaja mnogo načinov kako se zadovoljiti.

Prišli bodo trenutki, ko si boš želel masturbirati, samo čas ne bo najbolj primeren; takrat boš mogoče hotel stvar opraviti čim hitreje, recimo v kopalnici. To je vredu, vendar se zavedaj, da je samozadovoljevanje mnogo prijetnejše, če si vzameš čas. Če imaš svojo posteljo in lahko zakleneš vrata, ali pa zvečer, ko ostali člani družine spijo, je lahko masturbacija dosti bolj prijetna kot opravljena na hitro. Če sobo deliš z bratom, uporabi stranišče ali kopalnico (recimo takrat ko se kopaš ali tuširaš), ali pa počakaj, da zaspi, in masturbiraj tiho pod odejo. Toda, če je brat mlajši in te slučajno sliši, bodi pripravljen na mnoga vprašanja :)

Nekater masturbirajo tako, da ležijo na trebuhu in drgnejo penis ob rjuho na postelji ali ob zglavnik. Večina pa najraje leži na hrbtu in si penis drgne z roko. V tej poziji lahko mirno ejakuliras, seme bo končalo na trebuhu ali prsih, zato lahko lepo počistiš za seboj. Lahko si daš tudi papirnati robček na trebuh. Vsekakor pazi, da seme ne pride na majico ali hlače, ker pušča sledove! pri roki imej robček ali serverto, ki jo po "uporabi" vržeš v koš ali stranišče (in potegneš vodo).

Vsaka uspešna masturbacija se začne z erekcijo (čeprav je možno doseči orgazem tudi brez erekcije!), ko penis zaradi pritoka krvi vanj nabrekne in otrdi. Običajno štrli naravnost stran od telesa, lahko je zakrivljen v katerokoli smer. Dobiti erekcijo ni večji problem, posebej pri najstnikih ne. Dovolj je, da pomisliš na kakšno seksi stvar (recimo tvojo punco). Včasih imajo najstniki erekcijo tudi brez takih misli, to je povsem normalno, zna pa biti nerodno v nekaterih situacijah.

Ko penis doseže svojo velikost in trdoto ga primi z roko in drgni gor in dol. Pri tem se ti kožica na penisu pomika gor in dol (če si obrezan, potem je tvoja kožica zelo kratka, zato obvezno uporabi kako mazilo). Poskušaj z različno močnimi prijemi in hitrostjo pomikanja roke.

Tukaj so opisani štirje osnovni "prijemi", ki jih lahko probaš. To je le osnova, kako ti najbolj ugaja, boš ugotovil sam.

PEST
Pri tej običajni tehniki preprosto oviješ prste okoli penisa tako kot kak drog ali palico in premikaš roko gor in dol. Tako dosežeš največji kontakt med rorko in penisom - boljši kontakt, večji užitek. Prijem je primeren, če imaš dovolj dolg penis. Če je penis premajhen, tvoja pest pa široka, potem bo zate bolj primeren kak drug prijem.

PET PRSTOV
Pri tej tehniki položiš štiri prste na vrh penisa, palec pa pod penis. Tako je možno roko premikati po celi dolžini, četudi tvoj penis ni velik.

TRIJE PRSTI
Tehnika je primerna za maljše najstike ali tiste z majhnimi penisi. Preprosto primi penis kot da bi prijel svinčnik. Ta tehnika omogoča največjo dolžino premikanja roke po penisu.

"BACKHAND"
Ta tehnika je malce smešna, vendar so občutki dobri. Primi penis z leve strani, namesto z desne. Obrni zapestje tako, da palec kaže navzdol, penis pa potegni malce na desno (če si desničar).


Naslednja stran


Stran je prevod. © 1997 & 1998 JackinWorld.com. Vse pravice pridržane.