Gimnazija u Pirotu
  n  
a
j
k
r
a
c
er
a
c
u
n
a
r
i


 


d
a
lj
e
Najkrace receno...

Sva cetiri razreda srednje skole zavrsio sam u pirotskoj Gimnaziji ili kako se tada zvala OVOUO "Predrag Kostic". Prva godina je bila opsta, a od druge sam bio medju "izabranima" na

matematicko-programerskom smeru.

Izvanredan uticaj su na mene ostavili upravo profesori ovih strucnih predmeta: programiranja Zoran Savic i matematike Dimitrije Manic. Bio sam odlican sva cetiri razreda: u prvom i drugom sa velikim oscilacijama u prvom polugodistu, ali u trecem i cetvrom konstantan. Posebno sam bio zainteresovan za programiranje. Takmicio sam se iz matematike, fizike i programiranja. Isticem republicka takmicenja u Beogradu i Vranju '88 kao i Petnicu i Beograd '89. Imao sam srecu da u odeljenju imam: Radeta Todorovica, Dragana Manica, Jovana Sokolovica, Macu Tosic, Zorana Popovica, Milosa Petrovica, Milana Nikolica, Sasu Kostica, Dusan Nikolica, Aleksandra Penica, Mileta Stamenovica, Gorana Cvetkovica.... Nadam se da cu ih sve videti u maju '99 na desetogodisnjigi proslave mature.

Cuveno IV/2
maja '89 - cuveno IV/2 pred maturu

 
Moj prvi susret s racunarom....

Negde u 8. razredu pri osnovnoj skoli pocinje sa radom kompjuterska sekcija. Skola je kupila dva Spektruma. Od samog pocetka sam bio faciniran. Odmah na prvom casu sam ukapirao kako se crta tacka i duz i kako je postavljen koordinatni sistem. Vrlo brzo sam izradjivao profesionalne crteze. Tek kasnije sam saznao nesto o varijablama, pa o FOR petlji pa o IF naredbi itd.
Imao sam razumevanja kod kuce i za dobre pare sam u avgustu '85 imao svoj Spektrum. Secam se da smo prvih dana igrali igre po ceo dan. Kad mi je dosadilo poceo sam da programiram. Onda sam proucio celu knjigu na Nemackom, pa 2-3 domace knjizice...I evo me dokle sam stigao.


Da vidimo dalje...

djacka ekskurzija II razred - Ohrid - matamaticari + jezicari
Ohrid '87. Manastir Sveti Kliment. Djacka ekskurzija II razred: matamaticari + jezicari
letnja skola matematicara - Struga - koktel "Ludi konj"
letnja skola matematicara - Struga jula '87 - koktel "Ludi konj"


Skolska takmicenja su me uvek inspirisala. Jednostavno bio sam takmicarski tip. Matematika, pomalo fizika i hemija, geografija i istorija, pa cak i literarni temati iz srpskog jezika, sve je to za mene bilo izazov ....

postgimnazijiski dani - Gde li je sad ova cetvorka ?
februar '90. Postgimnazijiski dani.
Gde li je sad ova cetvorka ?
POTRAZITE
na sajtu
na Web-u


prva strana biografija osnovna skola
1998 WEB tim "3D Centar" Pirot.
Datum poslednje izmene 26. novembar 1998.
Komentare i sugestije saljite na adresu mristic@reocities.com